• Verdere versoepelingen & impact KZC

    Beste leden, ouders en betrokkenen van KZC,

    Begin deze week hebben wij vanuit het zwembad in Beverwijk de bevestiging gekregen dat er vanaf zaterdag 5 juni grote stappen mogen worden gezet in het verder versoepelen van de coronamaatregelen. Sportief gezien betekent dit dat  alles weer wordt toegestaan ook voor 18+, alleen zijn ouders en ander publiek nog niet welkom in het zwembad. Wel mag het maximaal aantal zwemmers worden verhoogd naar 50 en zijn alle groepsactiviteiten weer toegestaan zonder dat de 1,5 meter regel geldt in het water. Ook de douches mogen weer open. Heel goed nieuws dus voor al onze zwemmers en waterpoloĆ«rs waarbij alles het in het water weer ‘normaal’ lijkt te worden.

     Voor KZC en onze activiteiten betekent dit het volgende:

      • Het huidige les- en trainingsrooster (inclusief inschrijving waar dat al van toepassing was ) wordt tot aan de zomervakantie (eind juni) gehandhaafd en van de ruimere invulling voor de wedstrijdsport zal vanzelfsprekend gebruik worden gemaakt.
      • Leden ouder dan 18 jaar mogen ook weer gebruik maken van de training op woensdagmiddag. Aanmelden voor deze training is niet nodig.
      • Procedure van de routing in het zwembad en verder afsrpaken rondom Corona blijven gelden (zie onderaan deze mail)
      • Het leszwemmen en het waterbikkelplan op vrijdagavond gaat door tot en met 2 juli (laatste les) en gedurende de zomervakantie stoppen we even met leszwemmen en het waterbikkelplan.
      • Er wordt nog wel afgezwommen voor het A-diploma op vrijdag 11 juni en voor het B-diploma op vrijdag 18 juni. Ouders etc. worden via een Live-stream uitgenodigd om digitaal mee te kijken. Begin juli wordt er ook nog afgezwommen.
      • Verder organiseert het Waterbikkelplan op 25 juni nog een (mini) polotoernooi en ook hier proberen we het gebrek aan ouders en ander publiek zo goed mogelijk te compenseren met een stream.
      • Gedurende de zomervakantie zal er voor het Wedstrijdzwemmen en het Waterpolo net als vorig jaar een beperkt trainingsrooster aangeboden worden.
      • In de zomervakantie neemt KZC op zaterdag 21 augustus deel aan ‘de dag van de sport’ die door de Gemeente Beverwijk in samenwerking met het Zwembad wordt georganiseerd.
      • Ook heeft de Gemeente een ‘herstelfonds voor de sport’ opgericht en KZC zal plannen inleveren om kosten van wervingsmateriaal, een basisscholentoernooi en een trainingskamp vergoed te krijgen.
      • Hoewel sportkantines en dus ons clubhuis onder voorwaarden wel open mogen, zullen wij daar nu beperkt gebruik van maken. Onbeperkte heropeningsactiviteiten worden na de zomer gepland!

      • Omdat het er nu wel naar uitziet dat het de goede kant op gaat, treffen we dus ook alle voorbereiding voor een ‘normaal’ wedstrijdseizoen voor 2021-2022 zoals we die kenden voor de coronatijd.
      • Dus met zwem- en waterpolocompetitiewedstrijden zoals we gewend waren en met het doel voor iedereen een zo sportief, plezierig en normaal mogelijk aanbod te kunnen bieden.
      • Op basis van het principe dat alle jeugd wordt ingedeeld naar leeftijd en de senioren daar wij hij/zij vorig jaar ook zaten, worden de eerste concepten van teamindelingen voorbereid.
      • Via de waterpolo-commissie zullen alle betrokken zeer binnenkort worden geĆÆnformeerd door Wouter Smit en/of Clim Kerssen voor de jeugdteams en voor de seniorenteams door Richard Kuiper.
      • De zwemcommissie organiseert op zaterdag 26 juni een clubkampioenschap in aangepaste vorm. Iedere zwemmer en waterpoloĆ«r van KZC wordt uitgenodigd, dus meld je aan bij de zwemcommissie.
      • Vanzelfsprekend moeten we kunnen rekenen op al ons enthousiaste kader en alle andere vrijwilligers die we vragen om te helpen. Dus schroom niet en help ons onze club weer leven in te blazen.
      • Heel specifiek zijn wij nu op zoek naar een contactpersoon tussen onze leden en leverancier Marcel Sport om enkele pasdagen te organiseren voor het bestellen van nieuwe clubkleding.
      • Verder en tot slot zorgen wij ook dat alle andere zaken die nodig zijn om onze club weer op te starten geregeld worden, zodat we met z’n allen een goede doorstart kunnen maken.. 

     

    Hopelijk is iedereen met dit bericht voldoende geĆÆnformeerd. Wij hopen op snelle verdere versoepelingen om voor de zomervakantie de volgende update te kunnen doen.

    Mochten er in de tussentijd wel vragen zijn of zaken niet duidelijk, schroom dan niet om die via de commissies en/of de gebruikelijke contactpersonen te stellen en dan zullen we daar antwoord op geven.

    Op naar de volgende stap naar normaal!

    Namens het bestuur van KZC,

    Michael Treffers, voorzitter

     

    ==============================================================================

    LET OP: Alle belangrijkste basisafspraken in en rond het zwembad blijven dus wƩl gelden:

    • Blijf thuis bij klachten en kom pas vlak voor de training naar het zwembad (max 5 minuten voor aanvang);
    • Trek thuis je zwemkleding aan en draag een mondkapje (12 jaar en ouder) waar het zwembad dat aangeeft;
    • Kleed je na afloop van de training beneden direct om en ga ook direct weer huis;

    De planning tot de zomervakantie (de versoepelingen gaan in per zaterdag 5 juni)

    Dag

    Wat

    Tijd

    Voor wie

    Inschrijven

    Maandag*

    Wedstrijdzwemmen

    16:30-18:00

    T/m 17 jaar

    Nee

    Maandag*

    Waterpolo

     

    21:00-22:00

    Iedereen ā€“ indien voldoende animo Max 50 personen

    Ja, link

    Dinsdag

    Wedstrijdzwemmen

    18:00 ā€“ 19:30

    Iedereen, Max 50 personen

    Ja, link

    Woensdag

    Wedstrijdzwemmen

    17:45 ā€“ 18:30

    Iedereen, Max 50 personen

    Nee

    Donderdag

    Wedstrijdzwemmen

    06:00 - 07:00

    Iedereen, Max 50 personen

    Ja, link

    Donderdag

    Waterpolo

     

    20:00 ā€“ 21:00

    BC-jeugd meiden (o17 )

    Dames 18+

    Max 50 personen

    Ja, link

    Donderdag

    Waterpolo

     

    21:00 ā€“ 22:00

    B-jeugd jongens (o17)

    Heren 18+

    Max 50 personen

    Ja, link

    Vrijdag

    Zwemles ABC

    18:00 ā€“ 18:45

    Leszwemmen A-B diploma

    Nee

    Vrijdag

    Waterbikkelplan

    18:45 ā€“ 19:45

    Waterbikkelplan / C-diploma

    Nee

    Vrijdag

     

    Waterpolo

    (zonder beperkingen)

    19:45 ā€“ 20:45

    Alle Jeugdteams t/m 17 jaar

    Nee

    Zaterdag

    Wedstrijdzwemmen

    08:00 ā€“ 08:40

    Iedereen, Max 50 pers

    Ja, link

    Zaterdag

    Wedstrijdzwemmen

    08:40 ā€“ 09:20

    T/m 17 jaar

    Nee

    Zaterdag

    Waterpolo

    09:20 - 10:00

    Jeugd t/m 17 jaar

    Nee

    NB. Masterzwemmers zijn welkom op dinsdagavond en donderdagochtend.

    Werkt de inschrijflink niet, dit is het adres van het formlulier:  https://forms.gle/dsQmkosMRi53xUBE9