• Nieuwsbrief december

    • Van de Voorzitter
    • Ontwikkelingen nieuw zwembad locatie De Waterackers
    • Contributieverhoging 2024
    • Elementair Zwemmen
    • Sportieve prestaties
    • Rooster rond de kerstvakantie
    • Sponsorcommissie

    Van onze voorzitter
    Beste leden, ouders en betrokkenen van KZC,

    De donkere dagen voor de kerst zijn weer aangebroken, tijd voor de laatste nieuwsbrief van 2023. Veel belangrijke nieuwtjes die u niet mag missen! Ik wens iedereen prettige kerstdagen, een goed uiteinde en gelukkig en sportief 2024!

    Ontwikkelingen nieuw zwembad locatie De Waterackers
    Op 14 december jl. hebben de gemeenteraden van zowel Beverwijk als Heemskerk, na een traject van ongeveer 10 jaar,  het raadsvoorstel tot het bouwen van een nieuw zwemcomplex op de locatie Waterackers goedgekeurd. Zoals het er nu naar uitziet wordt het nieuwe zwemcomplex gebouwd naast het huidige bad zodat er rustig doorgezwommen kan worden tijdens de bouw van het nieuwe bad. De oude baden aan de Kuikensweg en De Waterackers zullen vervallen.

    Naar het zich laat aanzien worden er twee 25 meter baden gebouwd. Een bad van 25x16 met 6 banen met volledig beweegbare bodem, een wedstrijdbad van 25x21m met 8 banen, daarnaast een doelgroepen bad van 16x10 meter, een recreatief bad van 250m2, een peuterbad van 100m2, een spraybad van 100m2 en een zonneweide van 4000m2.

    Er is voorzien in een multifunctionele verenigingsruimte van 200 m2 t.b.v. KZC en OEZA en incidenteel voor andere gebruikers met zicht op het 8-baans wedstrijdbad.

    KZC heeft in de afgelopen jaren invloed uitgeoefend op de besluitvorming. De uitkomst heeft niet de voorkeur van KZC, maar is wel het hoogst haalbare. De oorspronkelijke verenigingsruimte is echter vergroot van 110 naar 200 m2, ongeveer net zo groot als het huidige clubhuis. 

    Voordat wij gebruik kunnen maken van het nieuwe bad is het zeker 2028. De kostendekking voor het nieuw bad zal gedetailleerd moeten voordat er concrete stappen in het aanbestedingstraject plaats kunnen vinden.

    Er staan ons grote veranderingen te wachten, denk aan toenemende reistijden naar het nieuwe bad, verdeling van badwater. Let wel, netto gaan wij terug van 75 meter badwater naar 50 meter.

    Ook de  inrichting en gebruik van de verenigingsruimte zal een onderwerp van discussie zijn. Bij de verdere ontwikkelingen zullen wij ons als bestuur nadrukkelijk in het besluitvormingsproces mengen en er het beste voor de leden van KZC en inwoners van Beverwijk uithalen. 

    Middels de nieuwsbrief zullen wij jullie periodiek bijpraten.

    Contributieverhoging 2024
    Wij worden allemaal geconfronteerd met toenemende kosten; hoge brandstofkosten/torenhoge inflatie. Om de stijgende kosten te kunnen dekken ontkomen wij er niet aan de tarieven te indexeren.

    De belangrijkste redenen: 

    • Stijgende kosten badhuur van het Sportfondsenbad per 1 januari 2024
    • Extra trainingsuren op de vrijdagavond
    • Algemene kostenstijgingen van producten en diensten
    • Een afname van het ledental door een geringere doorstroom naar het waterbikkelplan . Er wordt hard aan gewerkt om dit weer terug te brengen naar het oude niveau 

    De tarieven voor 2024 zijn als volgt:  voor Leszwemmen, Waterbikkelplan en de F+E jeugd € 40,-/maand; tot en met B-jeugd € 44,-/maand en voor A-jeugd en Senioren € 48,-/maand. Het Masterzwemtarief gaat naar € 30/maand. Zoals altijd word deze geïncasseerd aan het eind van de maand voorafgaand aan de maand waarvoor die geldt. Eind december zullen deze voor het eerst gehanteerd voor januari en vervolgens elke maand. Voor de maanden juli en augustus zal zoals gebruikelijk niet worden geïncasseerd.

    Elementair Zwemmen
    Louter goede voornemens voor 2024! Wij willen de ouders beter informeren over de vorderingen van hun kind. In de loop van januari wordt het mogelijk om on-line de verrichtingen van de leerlingen op de voet te volgen en standaardiseren en structuren wij de lessen met behulp van een leerlingenvolgsysteem.  Dit helpt de lesgevers de kinderen nog beter voor te bereiden op het behalen van de diploma(s). Hou de website in de gaten zodat u weet wanneer het allemaal gaat gebeuren!

    Sportieve prestaties
    Sportieve hoogtepunten in het nieuwe seizoen zijn het behalen van de eerste plaats op de 100 én 200 vrije slag estafette voor team NH tijdens het Nederlands Junioren Kampioenschap 9/10 dec  in Eindhoven . Onze Rens Noordoever maakte deel uit van het winnende team en verbeterde op de individuele afstanden al zijn PR’s!. Op hetzelfde kampioenschap haalde Braam Loots een week later verschillende podiumplaatsen en een Nederlands record op de 1500 meter vrije slag in een tijd van 15:27,29 en 800 meter vrije slag in 8:05,32. Feico de Jonge heeft PR’s behaald op al zijn gezwommen afstanden.

    Vorig seizoen zijn Dames 1 en Heren 1 gepromoveerd naar de bondscompetitie. Weten zij zich te handhaven? Voor de winterstop eindigen de dames op een keurige achtste plaats en laten twee teams achter zich. De heren doen het zelfs beter: een vijfde plek en daarmee staan ze in het linker rijtje!

    Namens het bestuur van KZC,

    Piet van den Hoorn, voorzitter

    Rooster rond kerstvakantie
    Tot en met zaterdag 23 december trainen we door. Tussen kerst en Oud en Nieuw trainen we een weekje niet. In januari hervatten we vervolgens alle trainingen weer, alleen hebben de leszwemmers en waterbikkels 5 januari nog een avondje vrij. Zie ook het overzicht hieronder.

    Dag

    Sport

    Tijdstip

    Geen training

    Maandag

    Zwemmen

    17:00 - 18:30

    25 december

    Maandag

    Waterpolo

    21:00 - 22:00

    25 december

    Dinsdag

    Zwemmen

    18:00 - 19:30

    26 december

    Dinsdag

    Waterpolo

    21:00 - 22:00

    26 december

    Woensdag

    Zwemmen

    17:45 - 18:30

    27 december

    Donderdag

    Zwemmen

    06:00 – 07:00

    28 december

    Donderdag

    Waterpolo

    20:00 - 21:00

    28 december

    Donderdag

    Waterpolo

    21:00 - 22:00

    28 december

    Vrijdag

    Zwemles ABC

    18:00 - 19:30

    29 december, 5 januari

    Vrijdag

    Waterbikkelplan

    18:45 - 19:45

    29 december, 5 januari

    Vrijdag

    Waterpolo

    19:45 – 21:30

    29 december

    Zaterdag

    Zwemmen/Waterpolo

    08:00 - 10:00

    30 december

     

    Sponsorcommissie
    Wat een geweldige prestatie! We zijn verheugd te kunnen delen dat we met de Grote Club Actie 2023 een buitengewoon bedrag van €1380 hebben opgehaald. Dit succes is volledig te danken aan jullie toewijding en enthousiasme.

    Dit financiële succes opent de deur naar talloze mogelijkheden voor onze club. Met deze opbrengst gaan we investeren in de verbetering van onze zwemlessen, waardoor we kwalitatief hoogwaardige instructies kunnen bieden en meer mensen kunnen betrekken bij de prachtige wereld van het zwemmen.

    Daarnaast zullen we ook onze waterpolo- en zwemattributen vernieuwen, wat niet alleen de huidige sportieve prestaties ten goede komt, maar ook de toekomst van deze disciplines binnen onze club versterkt.

    Onze oprechte dank gaat uit naar alle leden en verkopers die hebben bijgedragen aan dit fantastische resultaat. Jullie inzet draagt niet alleen bij aan het welzijn van onze huidige leden, maar legt ook een solide basis voor de groei en bloei van onze club in de toekomst.

    Met dankbaarheid en sportieve groet,

     De Sponsorcommissie